Asystentka, ząbka naprawiłaś?
Naprawiać czy wymienić silnik?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Naprawiać czy wymienić silnik?
Witajcie,
mam taki problem: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ght=czornymich
Rozebraliśmy głowicę i okazało się, że ktoś już tam grzebał - wypalona duża część zaworów, popękane panewki, uszczelka pod głowicą też już w niezbyt dobrym stanie. Podejrzewamy, że któryś z poprzednich właścicieli miał opory przed wymianą rozrządu, a jak już szlag go trafił, to zrobił wszystko na sztukę i postanowił opchnąć auto dalej.
Poratujcie,
naprawiać to, czy szukać innego motoru?
Dałem skrzydłom odpocząć,
Jednocześnie stopą dotykając znów brudnej ziemi.
-
-
Jakby to był nowszy AUM to lepiej byłoby wymienić - dobre komplety do swapa z UK są po około 4kzł - natomiast AGU dawno nie spotkałem (tyle co mi się rzuca w oczy w dziale ogłoszeń na racingforum). 1.8T z gazem na lince mają swoje lata i pewnie będzie trudno znaleźć coś dobrego. Ewentualnie zostaje swap na AUM (ale patrz czy w komplecie są zegary i pedał gazu) - zmienisz sobie wtedy sterownik na taki z AUQ i będziesz miał niskim kosztem 180KM. Inna sprawa, że pewnie wtedy wyjdzie, że instalacja LPG nie wydala.
Komentarz
-
-
Kolega z forum w Chorzowie od pewnej Octavii 2.8 sprzedaje cale swapy
1.1.8T AGU 150km przebieg 160tys Cena xxxzł
2.1.8T AUQ 180km przebieg 140tys Cena xxxzł
4.1.8T APY W silniku zrobione:
-Konwersja na sterownik z sonda szerokopasmową
-wałek ssący ADR
-cewki wciskane TFSI
-świece AUDI RS4 B5 PFR7Q
-Wtryskiwacze Bosch EV14 525ccm
-skrócone biegi
-Nowe sprzęgło
-Nowy rozrząd
-Głowica po remoncie
-Turbina po remoncie
Silnik w świetnej kondycji.
Silnik zhamowany na 300km i 400NM wykres jest do wglądu
Cena xxx do negocjacji
Cena za kompletne swapy wszystko co potrzebne do odpalenia w aucie.
(kpl silnik z skrzynią,wiązka,komputer,półosie,obudowa filtra,przepływka)
Proponuje poszukac
Komentarz
-
-
Koledzy,
dawno tu nie zaglądałem. Dzięki bardzo za odpowiedzi, auto kolegi z Chorzowa obserwuję na fejsbuczku
Powiedzcie mi tylko - bo prawdopodobnie będę miał za 1500zł do kupienia silnik 1.8T AUM (nie znam jeszcze przebiegu, etc. - gościu będzie miał go w poniedziałek) z całym sprzętem - nie będzie problemu, żeby przenieść się z AGU na AUM? Jestem laikiem, jeśli chodzi o takie sprawy, dlatego pytam Was
Pozdrawiam!Dałem skrzydłom odpocząć,
Jednocześnie stopą dotykając znów brudnej ziemi.
Komentarz
-
-
A co zrobić jak zdiagnozuje się zepsute pompowtryski tdi? Kliknij tu! Czy u nich już kiedyś wymienialiście tę część?
Komentarz
-
Komentarz